Code to Help II – 18 octombrie 2019

Code to Help II – 18 octombrie 2019

Foto Follow Up Code to Help (2)

Asociatia “Un strop de fericire” pune Ploiestiul pe harta Europe Code Week 2019

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Asociatia “Un strop de fericire” organizeaza evenimentul Code to Help http://www.stropdefericire.ro, https://www.facebook.com/events/691501337989671/, un concurs de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează liceenilor și se desfășoară în data de 18 octombrie 2019, în Ploiesti, in cadrul Colegilui National Mihai Viteazul, partener de traditie al asociatiei.

40 de tineri cu varste intre 12 si 18 ani participa la eveniment. Acestia, prin intermediul tenologiei propun solutii creative care rezolva o nevoie  a comunitatii .  Cele mai bune trei echipe beneficiaza de sprijin in dezvoltarea si implementare ideii. Acest mentorat este oferit de specialisti din cadrul companiei TMT Analysis (www.tmtanalysis.com).

Code to Help beneficiaza de suportul financiar al inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/  susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Evenimentul Code to Help, aflat acum la editia cu numarul 2, inseamna pentru Asociatia “Un strop de fericire” si centrul ei de tineret o oportunitate oferita pasionatilor de programare de a invata practic, alinierea evenimentului la miscarea europeana crescand interesul si implicarea tinerior in proiect.

In urma Code to Help din 2018, ideile castigatoare, pe parcursul mai multor luni de colaborare au beneficiat de suportul specialistilor  prezenti in juriu, cateva din ideile propuse fiind finalizate cu succes.

 

Asociatia “Un strop de fericire” – se implica in acest proiect pentru ca prin centrul ei de tineret isi propune sa ofere tinerilor o diversitate de oportuntati de educatie practica, dezvoltarea competentelor digitale, alaturi de alte 7 competente de baza ale secolului 21, fiind in scopul proiectelor organizatiei.

Detalii despre proiectele asociaţiei sunt disponibile pe www.unstropdefericire.ro, sau pe canalele sociale FacebookLinkedIn şi YouTube.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

DSC_0859 DSC_0854 DSC_0910 DSC_0904DSC_0866 DSC_0865 DSC_0864

 DSC_0931 DSC_0970 DSC_0965 DSC_0937 DSC_1014 DSC_1002 DSC_0989 DSC_0973 DSC_0971