CODE TO HELP #codetohelp #meetandcode și #codeEU

CODE TO HELP  #codetohelp #meetandcode și #codeEU

 

COMUNICAT DE PRESĂ 24.10.2018, PLOIESTI

#codetohelp #codetomeet #codeEU #AsociatiaUnStropdeFericire #SAP4Good #TechsoupRomania

#Softmanager#OpticNet , #NetVisonSoft ,#Proleasing , #ColegiulNationalMihaiViteazulPloiesti

 

 DSC_8889

Asociatia “Un strop de fericire”sustine educatia practica a tinerilor si implicarea lor in comunitate.  In acest sens, pe 19 octombrie 2018, asociatia a organizat evenimentul „Code to Help”, un concurs de programare adresat liceenilor. Obiectivul propus cu acest prilej fost de a crea solutii inovative care, prin intermediul tehnologiei, sa ajute persoanele din categorii defavorizate, persoanele cu dizabilitati.

La concurs au participat 30 de tineri pasionati de programare, elevi ai Colegiului National Mihai Viteazul din Ploiesti , tineri cu varste  cuprinse intre 15 si 18 ani.

DSC_8928DSC_8892

Ideile propuse de acestia au fost diverse si cu un spectru foarte larg de ajutor pentru comunitate. Acestea urmeaza a fi dezvoltate in aplicatii care monitorizeaza starea de sanatate si vin in sprijinul persoanelor carea sufera de diabet, Alzheimer, persoanelor imobilzate sau cu dexteritate redusa, aplicatii care conecteaza nevoile cu resursele de ajutor prin voluntariat in centre de ingrijire, paltforma de E-learning, jocuri paleative adresate persoanelor care sufera de anumite afectiuni.

Datorita calitatii foarte bune a ideilor propuse si a motivatiei de care au dat dovada echipele implicate, 7 din cele 10 idei de proiecte propuse au fost apreciate de juriu si urmeaza a fi dezvolatate si pregatite de implementare pana la inceputul lunii decembrie 2018, sub indrumarea mentorilor, experti in domeniul programarii, manageri in companiile partenere in proiect – Softmanager, Optic Net , Net Vison Soft  si Proleasing.

Produsul final dezvolat de echipele de tineri urmeaza a fi prezentat intr-un eveniment public la inceputul lunii decembrie.

Pe langa componenta caritabila pe termen lung, evenimentul de programare a avut si o componeta caritabila imediata, in numele celor 10 echipe partcipante, suma de 1000 de lei a fost donata de organizator unei cauze caritabile din C.N.M. Viteazul Ploiesti, un elev cu probleme de vedere,  care are nevoie de 10.000 euro pentru tratament.

DSC_8908DSC_8894 DSC_8893

 

Evenimentul a fost finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP 4 Good.

 

15\10\2018

#codetohelp #meetandcode și #codeEU
Foloseste-ti cunostintele de programare in slujba celor care au nevoie, intra in concursul de programare pentru liceeni!

logo Meet and Code pentru fundal ALBInscriei si detalii aici: goo.gl/593U5z

Asociatia “Un strop de fericire” organizeaza evenimentul Code to Help, un concurs de programare adresat liceenilor. Scopul acestuia este de a crea solutii inovative pentru a ajuta prin intermediul tehnologiei persoanele din categorii defavorizate, persoanele cu dizabilitati. Data limita de inscriere este 17 octombrie 2018.

Evenimentul isi propune sa stimuleze creativitatea, inovatia si implicare tinerilor in rezolvarea prin mijloace de programare a problemelor din comunitate. Ideile vor fi generate in urma unor sesiuni de brainstorming si lucru in echipa, urmand a fi evaluate si premiate cu ajutorul unor specialisti in domeniu. Cea mai buna idee va beneficia de suport in dezvoltare si implementare din partea unei companii partenere.   

code to help

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP 4 Good. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociatia Techsoup Romania. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.


logo SAP

 

logo Asociatia Techsoup_pentru fundal ALB

   c0116473395_407973612873974_9048726766505393963_n

SIGLA PROLEASINGlogo

cnmv_logo