Despre Noi

Cine scine-suntemuntem

Asociația a fost înființată în ianuarie 2012, este o organizație nonprofit care promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare in comunitate.

Misiunea ei este să susțină prin toate mijloacele persoanele aflate în situații defavorizate, să încurajeze dezvoltarea inițiativei tinerilor, a capacitătii lor de implicare in viata comunitatii, să contribuie astfel la dezvoltarea societății civile.

Ce face Asociația „Un strop de fericire”

Ajută persoanele defavorizate, copiii și tinerii in special, prin proiecte care contribuie la intergrarea socială a acestora.
Susține educația tinerilor prin programe care promovează modele practice de educatie , mijloace de educație nonformală (learning by doing method).
Responsabilizează tinerii din comunitate, oferind contextul pentru implicarea lor în proiecte cu scop comunitar.
Initiaza si organizeaza evenimente care incurajeaza un stil de viata sanatos, practicarea sportului de masa.

Ce am realizat

ce-am-realizatDomeniul social – Sute de copii din mediul defavorizat au beneficiat de rezultatele proiectelor noastre, atât material cât și prin proiectele de integrare socială.
Proiectele noastre au fost prezente in toate centrele sociale administrate de Direcția de Protecție a Copilului din localitățile Ploiești, Vălenii de Munte, Baicoi, Bușteni,Trusesti- jud. Botosani.
Prin parteneriatele cu organizatii  neguvernamentale cu capital privat am extins rezultatele proiectelor noastre și numărul si copiilor beneficiari – casa Maria a Asociatiei  Ana si Copiii din Urlati,  Asociatia Pro Vita Valea Plopului, Centrul de zi al Fundatiei Bucuria Ajutorului Urlati, centrele Alexandra, Cristina, Austria ale Organizatiei Umanitare Concordia .

Direcția de Protectie a Copilului Prahova este partenerul nostru în toate proiectele, in special in demersul de a forma tinerilor institutionalizati abilitati practice pentru viata independentă.
Cu „Maini Indemantice” – La Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Maria” Valenii de Munte in primavara anului 2015 am pus bazele unor ateliere pentru dezvoltarea abilităților practice și a spiritului antreprenorial în rândul copiilor și tinerilor.
Saptamanal, cu ajutorul unor instructori specializati, 100 de tineri lucreaza produse din lut, tip bricolaj, gemuri, dulceturi si prajituri care apoi sunt promovate in targuri, expozitii si in companiile multinationale interesate de responsabilitate sociala.
Proiectul a fost finantat in perioada de implementare de catre Fundatia Orange.

 

Camera de terapie perceptiv – stimulativă pentru copiii cu ADHD

În Ploiești,ce-am-realizat5 la Complexul pentru Servicii Comunitare Sf. Andrei am amenajat o cameră pentru terapii perceptiv – stimulative adresate copiilor cu ADHD (agitație psihomotorie și deficit de atenție) și autism. 25-30 de copii beneficiază săptămânal de serviciile acestei camere speciale, copiii din comunitate având și ei acces. Camera a fost dotată cu echipamente speciale, care se bazează pe elementele terapiei Snoezelen. Acestea reduc impactul mediului asupra copilului, facilitând atenția și concentrarea; stimulează participarea copilului la terapie, îmbunătățesc coordonarea și reduc stările de agitație psihomotorie.

 

 

Locuri de joacă 

Pentru că ne dorim condiții mai bune de viață pentru toți copiii, am construit locuri de joacă la Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Maria” Vălenii de Munte și Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Bușteni.

Club al Copiilor și activități tip Școală după Școală

La Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Busteni, locul unde copiii diagnosticati cu afectiuni pulmonare stau internati mai multe saptamani, am înființat un club al copiilor si am inițiat activitati tip „școală după școală”. Între 25 și 40 de copii  beneficiază zilnic de serviciile clubului, au acces la calculatoare, internet, biblioteca, jocuri diverse, pregatesc teme si participa la  ateliere  de creatie.

Domeniul educational

Venind in intampinarea sutelor de tineri care isi doresc sa se implice in voluntariat, in proiecte pentru dezvoltarea comunitatii, am pus bazele unui centru de tineret, Youth Hub AUSF.

Acesta functionează ca o rețea de resurse cu și pentru tinerii din comunitate, cu obiective de orientare și consiliere în educație, carieră, oportunități de dezvoltare personală, voluntariat, workshopuri pentru formarea tinerilor, locale și internationale.
Youth Hub-ul reunește astazi cca 200 de tineri implicați în proiecte cu continuitate săptămânală și aduce alte sute de tineri la evenimentele noastre.

Numele Youth Hub-ului a ajuns in luna iulie 2015 pe Kilimanjaro, la 5895 m, cu ajutorul unor tineri care au dorit astfel să atragă atenția comunității asupra nevoii de a crea tinerilor un spatiu special destinat dezvoltarii lor personale.

Mobilitati internaționale de tineret

Incepând cu 2015 tinerii noștri voluntari participă la cursuri și mobilități internationale, Erasmus+. Proiectele sunt finanțate de Uniunea Europeană și reprezintă o investitie în educatie.
Un număr de 40 de tineri au participat in proiecte in 2015 în Suedia, Croatia si Turcia.

„Engleză pentru viață” – printr-un parteneriat cu „Asociatia Shakespeare School pentru Educație” oferă copiilor defavorizați dar și celor din comunitate , săptămânal, lecții gratuite de limba engleză.

Proiectele de educație inițiate de asociație susțin dezvoltarea inițiativei tinerilor, învățarea practică prin folosirea metodelelor de educție nonformală. „Laboratorul de antreprenoriat” este un concurs anual de idei de afaceri adresat tinerilor de liceu.

„O Nouă Șansă”  – este programul prin care tinerii din centrele sociale beneficiază de ședințe săptămânale de lucru împreună cu voluntarii asociației, constând în ajutor la teme, ore de pregatire la disciplinele esențiale, matematică și română.

Prin atelierele „Caritate prin Creativitate” copiii din comunitate sunt invitati sa doneze timp, creativitate, pricepere intr-un workshop de activitati creative. Obiectele astfel obtinute sunt promovate pentru obtinerea unor donatii.In acest fel oferim calatorii educative copiilor din centre sociale. Atelierul atrage un numar foarte mare de copii interesați de acest mod de implicare.

Domeniul sport

Pentru ca ne propunem sa educam tinerii prin sport, sa faca miscare, sa traiasca sanatos, organizam mai multe competitii sportive in comunitatea ploiesteana. Acestea atrag sute de tineri si implica majoritatea scolilor din comunitate.

Crosul comunitar Run For Future – o competiție de alergare care se desfășoară în fiecare toamnă, la care tinerii, comunitatea, aleragă cu scopul de promova sportul de masă, dar și de a susține strangerea de fonduri pentru proiecte educative.

Cupa de baschet interscolar Metigla – o săptămână anuală, de baschet , adresata elevilor de gimnaziu si liceu.

Basketball Charity Event – În ajunul sărbătorilor de iarnă tinerii oferă un spectacol de baschet celor care donează pentru persoanele defavorizate.

Evenimentele de baschet fac parte dintr-un proiect mai amplu prin intermediul căruia, cu ajutorul sponsorului Coilprofil Romania, școlile beneficiaza de dotarea sălilor și terenurilor de sport cu panouri de baschet. Facilitam astfel accesul tinerilor la practicarea sportului.

Bike & Fun – de ziua copilului organizam pentru invatamantul primar un concurs de biciclete cu premii.

Ce ne propunem pentru viitor

Implicare , schimbare, responsabiliate, parteneriat, creativitate, impact sunt provocarile noastre pentru viitor !

Ne dorim sa dezvoltăm proiectele incepute, să creștem numărul de beneficari și impactul rezultatelor.

Continuăm să susținem acțiunile de integrare socială în rândul tinerilor din casele de copii, să contribuim la educația acestora prin programe diverse și cu rezultate vizibile.

Planificăm să calificăm tinerii care activează în proiectul „Mâini Îndemanatice” la casa de copii Vălenii de Munte, să le oferim orientare în carieră și un loc de muncă stabil.

Centrul de tineret Youth Hub AUSF dorim să funcționeze ca un centru de voluntariat pentru comunitate dar și ca un nucleu de educație alternativă pentru tineri, aceștia putând beneficia de formări internaționale, cu specialiști din mediul multinational, cursuri și ateliere vocaționale, consiliere profesională și de carieră, învățare practică prin implicare în proiecte și comunitate.

Dorim să alăturăm mișcării sportive inițiate de noi un număr cât mai mare de participanti cu un număr cât mai mare de evenimnte care sa aducă tinerii pe terenul de sport, să promoveze un stil de viața sănătos, în aer liber.