Despre Noi

Cine scine-suntemuntem

Asociatia a fost infiintata in ianuarie 2012, este o organizatie nonprofit care promoveaza voluntariatul ca mijloc de schimbare in comunitate.

Misiunea ei este sa  susținâ prin toate mijloacele persoanele aflate in situatii defavorizate, sa incurajeze dezvoltarea initiativei tinerilor, a capacitatii lor de implicare in viata comunitatii, sa contribuie astfel la dezvoltarea societatii civile.

Ce face Asociatia „Un strop de fericire”

Ajuta persoanele defavorizate, copiii si tinerii in special, prin proiecte care contribuie la intergrarea sociala a acestora.
Sustine educatia tinerilor prin programe care promoveaza modele practice de educatie , mijloace de educatie nonformala (learning by doing method).
Responsabilizeaza tinerii din comunitate, oferind contextul pentru implicarea lor in proiecte cu scop comunitar.
Initiaza si organizeaza evenimente care incurajeaza un stil de viata sanatos, practicarea sportului de masa.

Ce am realizat

ce-am-realizatDomeniul social – Sute de copii din mediul defavorizat au beneficiat de rezultatele proiectelor noastre, atat material cat si prin proiectele de integrare sociala.
Proiectele noastre au fost prezente in toate centrele sociale administrate de Directia de Protectie a Copilului din locatiile Ploiesti, Valenii de Munte, Baicoi, Busteni,Trusesti- jud. Botosani.
Prin parteneriatele cu organizatii  neguvernamentale cu capital privat am extins rezultatele proiectelor noastre si numarul si copiilor beneficiari – casa Maria a Asociatiei  Ana si Copiii din Urlati,  Asociatia Pro Vita Valea Plopului, Centrul de zi al Fundatiei Bucuria Ajutorului Urlati, centrele Alexandra, Cristina, Austria ale Organizatiei Umanitare Concordia .

Directia de Protectia a Copilului Prahova este partenerul nostru in toate proiectele, in special in demersul de a forma tinerilor institutionalizati abilitati practice pentru viata independenta.
Cu „Maini Indemantice” – La Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Maria” Valenii de Munte in primavara anului 2015 am pus bazele unor ateliere pentru dezvoltarea abilitatilor practice si a spiritului antreprenorial in randul copiilor si tinerilor.
Saptamanal, cu ajutorul unor instructori specializati, 100 de tineri lucreaza produse din lut, tip bricolaj, gemuri, dulceturi si prajituri care apoi sunt promovate in targuri, expozitii si in companiile multinationale interesate de responsabilitate sociala.
Proiectul a fost finantat in perioada de implementare de catre Fundatia Orange.

 

Camera de terapie perceptiv-stimulativa pentru copiii cu ADHD

In Ploiesti,ce-am-realizat5 la Complexul pentru Servicii Comunitare Sf. Andrei am amenajat o camera pentru terapii perceptiv-stimulative adresate copiilor cu ADHD (agitație psihomotorie și deficit de atenție) și autism. 25-30 de copii beneficiaza săptămânal de serviciile acestei camere speciale, copiii din comunitate avand si ei acces. Camera a fost dotata cu echipamente speciale, care se bazează pe elementele terapiei Snoezelen. Acestea reduc impactul mediului asupra copilului, facilitând atenția și concentrarea; stimulează participarea copilului la terapie, îmbunătățesc coordonarea și reduc stările de agitație psihomotorie.

 

 

Locuri de joaca 

Pentru ca ne dorim conditii mai bune de viata pentru toti copiii, am construit locuri de joaca la Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Maria” Valenii de Munte si Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Busteni.

Club al Copiilor si activitati tip Scoala dupa Scoala

La Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Busteni, locul unde copiii diagnosticati cu afectiuni pulmonare stau internati mai multe saptamani, am infiintat un club al copiilor si am initiat activitati tip „scoala dupa scoala”. Intre 25 si 40 de copii  beneficiaza zilnic de serviciile clubului, au acces la calculatoare,internet, biblioteca, jocuri diverse, pregatesc teme si participa la  ateliere  de creatie.

Domeniul educational

Venind in intampinarea sutelor de tineri care isi doresc sa se implice in voluntariat, in proiecte pentru dezvoltarea comunitatii, am pus bazele unui centru de tineret , Youth Hub AUSF.

Acesta functioneaza ca o retea de resurse cu si pentru tinerii din comunitate, cu obiective de orientare si consiliere in educatie, cariera, oportunitati de dezvoltare personala, voluntariat, workshopuri pentru formarea tinerilor, locale si internationale.
Youth Hub-ul reuneste astazi cca 200 de tineri implicati in proiecte cu continuitate saptamanala si aduce alte sute de tineri la evenimentele noastre.

Numele Youth Hub-ului a ajuns in luna iulie 2015 pe Kilimanjaro, la 5895 m, cu ajutorul unor tineri care au dorit astfel sa atraga atentia comunitatii asupra nevoii de a crea tinerilor un spatiu special destinat dezvoltarii lor personale.

Mobilitati internationale de tineret

Incepand cu 2015 tinerii nostri voluntari participa la cursuri si mobilitati internationale, Erasmus+. Proiectele sunt finanate de Uniunea Europeana si reprezinta o investitie in educatie.
Un numar de 40 de tineri au participat in proiecte in 2015 in Suedia, Croatia si Turcia.

„Engleza pentru viata” – printr-un parteneriat cu „Asociatia Shakespeare School pentru Educatie” ofera copiilor defavorizati dar si celor din comunitate , saptamanal, lectii gratuie de limba engleza.

Proiectele de educatie initiate de asociatie sustin dezvoltarea initiativei tinerilor, invatarea practica prin folosirea metodelelor de eductie nonformala. „Laboratorul de antreprenoriat” este un concurs anual de idei de afaceri adresat tinerilor de liceu.

O Noua Sansa”  – este programul prin care tinerii din centrele sociale beneficiaza de sedinte saptamanale de lucru impreuna cu voluntarii asociatiei, constand in ajutor la teme, ore de pregatire la disciplinele esentiale, matematica si romana.

Prin atelierele „Caritate prin Creativitate” copiii din comunitate sunt invitati sa doneze timp, creativitate, pricepere intr-un workshop de actvitati creative. Obiectele astfel obtinute sunt promovate pentru obtinerea unor donatii.In acest fel oferim calatorii educative copiilor din centre sociale. Atelierul atrage un numar foarte mare de copii interesati de acest mod de implicare.

Domeniul sport

Pentru ca ne propunem sa educam tinerii prin sport, sa faca miscare, sa traiasca sanatos, organizam mai multe competitii sportive in comunitatea ploiesteana. Acestea atrag sute de tineri si implica majoritatea scolilor din comunitate.

Crosul comunitar Run  For Future   – o competitie de alergare care se desfasoara in fiecare toamna, la care tinerii, comunitatea, aleraga cu scopul de promova sportul de masa, dar si de a sustine strangerea de fonduri pentru proiecte educative.

Cupa de baschet interscolar Metigla – o saptamana anuala, de baschet , adresata elevilor de gimnaziu si liceu.

Basketball Charity Event

In ajunul sarbatorilor de iarna tinerii ofera un spectacol de baschet celor care doneaza pentru persoanele defavorizate.

Evenimentele de baschet fac parte dintr-un proiect mai amplu prin intermediul caruia, cu ajutorul sponsorului Coilprofil Romania,  scolile beneficiaza de dotarea salilor si terenurilor de sport cu panouri de baschet. Facilitam astfel accesul tinerilor la practicarea sportului.

Bike & Fun – de ziua copilului organizam pentru invatamantul primar un concurs de biciclete cu premii.

Ce ne propunem pentru viitor

Implicare , schimbare, responsabiliate, parteneriat, creativitate, impact sunt provocarile noastre pentru viitor !

Ne dorim sa dezvoltam proiectele incepute, sa crestem numarul de beneficari si impactul rezultateloer.

Continuam sa sustinem actiunile de integrare sociala in randul tinerilor din casele de copii, sa contribuim la educatia acestora prin programe diverse si cu rezultate vizibile.

Planificam sa calificam tinerii care activeaza in proiectul Maini Indemanatice la casa de copii Valenii de Munte, sa le oferim orientare in cariera si un loc de munca stabil.

Centrul de tineret Youth Hub AUSF dorim sa functioneze ca un centru de voluntariat pentru comunitate dar si ca un nucelu de educatie alternativa pentru tineri, acestia putand beneficia de formari internationale, cu specialisti din mediul multinational, cursuri si ateliere vocationale, consiliere profesionala si de cariera, invatare practica prin implicare in proiecte si comunitate.

Dorim sa alaturam miscarii sportive initiate de noi un numar cat mai mare de participanti cu un numar cat mai mare de evenimnte care sa aduca tinerii pe terenul de sport, sa promoveze un stil de viata sanatos, in aer liber.