Orientare in cariera

Cum-castiga-online-un-adolescent-roman-70000-de-dolariOrientare in cariera si mentorat pentru tineri

Descopera ce superputeri ai, ce poti faci cu ele cel mai bine, adevarata vocatie pentru o cariera de succes si o viata implinita! Alege sa experimentezi si sa iti dezvolti abilitatile si competentele in proiectele noastre, ghidat de o echipa experimentata in lucrul cu tinerii atat in mediul local cat si international!

Ce facem?

Oferim tinerilor servicii de testare vocationala si de dezvoltare personala care sa ii ajute in alegerea drumului in viitoarea cariera.

Ii ajutam sa isi identifice abilitatile personale si obiectivele de viitor.

Ghidam accesul la activitati prin care tinerii isi dezvolta abilitati si competente noi, necesare in planul lor de cariera si dezvoltare personala.

Folosim metode de invatare prin joc.

Cui ne adresam?

Serviciile noastre de dezvoltare personala se adreseaza elevilor incepand cu varsta de 14 ani, studentilor, tinerilor in general.

Cum te ajutam?

Te provocam, te indrumam si iti inlesnim accesul la resursele necesare asa incat sa:

– Identifici domeniile de activitate care ti se potrivesc in functie de interesele si aptitudinile pe care le ai;

– Iti cunosti limitele si planifici depasirea lor, corelat cu obiectivele tale;

– Iti construiesti planul de actiune pentru dezvoltarea ta in viitor;

– Iti dezvolti noi abilititati si competente, ghidat si prin activitati practice;

– Inveti sa folosesti noi instrumente de lucru, necesare in realizarea planului de viitor dorit;

– Te conectezi cu resursele de care ai nevoie pentru a dezvolta abilitati printr-o experienta practica;

– Inveti sa costruiesti cv, scrisoare de intentie, cum sa aplici la scolile sau jobul de care esti interesat.

Despre metoda

Metoda este consolidata si verificata in cadrul proiectului Erasmus+ PIF base International, Pay It Forward , Be a Social Entrepreneur , un proiect de cooperare cu organizatii de tineret din Finlanda si Suedia, cu obiectiv de perfectionare a unui mod de lucru inovativ, a unei metode de coaching pentru dezvoltarea personala a tinerilor.

Ce spun tinerii

 „Alegerea unei cariere poate fi crucială în dezvoltarea și înțelegerea de sine, a valorilor care guvernează fiecare individ, unicizându-l. Și atunci, dacă simți că te afli la o răscruce de căi premergătoare vieții tale universitare, că te confrunți cu multiple decizii în materie de carieră care pot deveni obstacole sau, dimpotrivă, complementare cu ceea tu simți instinctual că ți se potrivește, de ce nu alegi, ca timp de 2 h să participi la o sesiune de consiliere vocațională? Eu am ales acest workshop la nevoia iminentă de a înțelege cum îmi pot prioritiza opțiunile. Pe baza unor teste standardizate complexe și a unor întrebări ce să faciliteze tot acest proces, am reușit să mă descopăr mai bine, să aleg chibzuit activitățile pe care le desfășor, pentru a veni tocmai în sprijinul carierei și a competențelor pe care aceste teste le-au demonstrat ca fiind potrivite pentru mine. Așa că te invit și pe tine să experimentezi cum este să afli ce domeniu/carieră ți se potrivește pt a dobândi încrederea și motivația necesare! Te așteptăm! 😄😋”

Alexandra, 18 ani

„In vreme ce emoțiile și nesiguranța viitorului meu profesional îmi aduceau oarecare frământări interioare, în timpul clasei a 12a, am decis sa apelez la consiliere vocaționala în cadrul AUSF. Acela a fost momentul în care am reușit sa înțeleg care ar fi direcția mea în viață, dar mai ales am reușit sa înțeleg de ce unele domenii ma avantajează, în vreme ce altele nu sunt tocmai potrivite pentru personalitatea mea. Consider ca, în societatea contemporană, astfel de ședințe de consiliere vocaționala pot oferi încredere liceenilor nesiguri de calea pe care o au de urmat, motiv pentru care ii încurajez sa nu ezite sa ia parte la astfel de experiențe.
In urma acestei experiente, am prins curajul de a ma implica în comunicarea cu presa, pentru a promova proiectele asociației. Aceast „departament”, al implicării în social-media, mi-a fost drag încă de foarte mica, dar niciodată nu am avut ocazia sau curajul de a încerca. AUSF mi-a lansat aceasta provocare pe care am primit-o cu mare bucurie, reușind astfel sa pun o primă cărămidă la baza experientelor profesionale.”
Catalina, 19 ani