A patra editie a turneului de baschet interscolar Cupa Metigla

A patra editie a turneului de baschet interscolar Cupa Metigla

Ploiesti, 12 iunie, 2018, Asociația „Un Strop de Fericire”

Sâmbătă, 9 iunie, s-a desfășurat finala competiției de baschet de masă pentru copii și tineri, „Cupa Metigla”, eveniment sportiv organizat de Asociația „Un Strop de Fericire”. Cea de-a patra ediție a adunat peste 1300 de jucători din județele Prahova, Brașov, Dâmbovița, Ilfov, Ialomita și Buzău. Tineri din 35 de școli gimnaziale și licee au jucat baschet pe parcursul întregii săptămâni 4-9 iunie. Primele trei zile au fost dedicate meciurilor la nivel de școală, iar câștigătorii au participat la semifinalele și marea finală care au avut loc în următoarele zile la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.

 

În marea finală de sâmbătă tinerii participanți au fost răsplătiți cu premii, cupe și medalii. Muzica, mascota competiției, prezența majoretelor Ploiesti Dancers, a trupei de dans Insane si a toboșarilor Concordia au făcut evenimentul sportiv și mai atractiv și au creat o atmosferă foarte plăcută pentru toți cei prezenți.

 

Acesta este clasamentul în urma finalei Cupa Metigla 2018:

Categoria Gimnaziu:

Locul 1: Colegiul Național „Al.I.Cuza” Ploiești

Locul 2: Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Buzău

Locul 3: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Ploiești

Locul 4: Școala Gimnazială „Sfânta Vineri” Ploiesti

Categoria Liceul:

Locul 1: Colegiul Național „Ienăchița Văcărescu” Târgoviște

Locul 2: Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești

Locul 3: Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești

Locul 4: Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești

 

Felicitam:

Finaliștii celei de a IV-a ediție Cupa Metigla;

cei 2 MVPs ai aceastei competitii – Floria Sebastian (Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Buzău) si Răducanu Alexandru (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiesti;

Echipa voluntarilor organizatori, tineri apartinand centrului de tineret Youth Hub al Asoc. Un  Strop de Fericire;

Cadrele didactice și toti elevii participanti din scolile inscrise in campionat.

 

Mulțumim Colegiului Național “M. Viteazul” Ploiesti pentru găzduirea semifinalei și finalei, sponsorului competiției care face posibil acest eveniment.

 

Scolile participante la competitia din anul acesta au fost: Colegiul Național  „M. Viteazul” Ploiesti, Colegiul Național „Al.I. Cuza” Ploiesti, Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiesti, Colegiul Național „N. Stanescu” Ploiesti, Colegiul Național „Jean Monnet” Ploiesti, Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina, Colegiul „Mihail Cantacuzino” Sinaia, Colegiul Tehnic „Elie Radu” Ploiesti, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Buzău, Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” Ploiești, Liceul Tehnologic „1 mai” Ploiești, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” Mizil, Liceul „Mihail Săulescu” Predeal, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” Câmpina, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Mizil, Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Ceptura, Școala Gimnazială Vărbila, Școala Gimnazială „Cănuța Ionescu” Urlați, Școala Gimnazială Plopu, Școala Ginmnaziala ”H.M.Berthelot” Ploiești, Școala Gimnazială „Radu Stanian” Ploiești, Școala Gimnazială „Elena Doamna” Ploiești, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Ploiești, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Ploiești, Școala Gimnazială Filipești de Târg, Școala Gimnazială Nr.1 Mizil, Școala Gimnazială „Sfânta Vineri” Ploiești, Școala Gimnazială „Înv. Radu Ion” Vadul-Părului, Școala Gimnazială „Mihai Vodă” Pleașa, Școala Profesor „Nicolae Simache” Ploiești, Școala Gimnazială „Ion Ionescu” Valea Călugărească, Școala Gimnazială „I.H.Rădulescu” Urziceni, Școala Gimnazială Nr.46 București.

 

„Cupa Metigla” este o competiție de baschet care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu. În 2018 a implicat școlile din Prahova, Buzău, Ialomita, Dâmbovița, Ilfov și Brașov, cu scopul de a încuraja practicarea sportului, susținerea unui stil de viață sănătos, dezvoltarea spiritului de echipă și stimularea implicării tinerilor în folosul comunității. Aceasta este însoțită de o acțiune de dotare a școlilor participante cu panouri de baschet și material sportiv. Până în prezent, peste 100 de panouri de baschet au fost donate școlilor participante, peste 3000 de copii si tineri au jucat baschet in meciurile organizate de noi incepand cu anul 2015.

Organizatorul competiției este Asociația „Un Strop de Fericire”, o organizație nonprofit înființată în anul 2012, care promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate. Aceasta încurajează educația și dezvoltarea personală a tinerilor prin implicare în proiecte locale și internaționale, organizează evenimente sportive care susțin un stil de viață activ și sănătos, sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat. Detalii despre aceste proiecte puteți găsi pe www.unstropdefericire.ro

Sponsorul proiectului este compania Coilprofil. Aceasta este prezentă pe piața construcțiilor din România începând din anul 2001 și produce sisteme pentru învelitori metalice: țiglă metalică, sistem pluvial, tablă cutată, panouri termoizolante și accesorii. Compania se implică în dezvoltarea societății civile, prin susținerea mai multor activități sportive din sfera ciclismului și a baschetului, dar și a altor activități culturale și educative. Compania s-a implicat activ în construirea primului centru de cercetare a condițiilor de confort din România, proiect inițiat și dezvoltat de un grup de studenți voluntari ai organizației EfdeN și susține anual activitățile asociației “Un Strop de Fericire”. Mai multe detalii despre companie și proiectele în care este implicată pe www.coilprofil.ro.

plan locatie 2018

Programul semifinalei si finalei Cupa Metigla:

 joi si vineri, 7-8 iunie,  orele 14 – 17 , la Colegiul National M. Viteazul

finala, sambata, 9 iunie, orele 10 -13, la Colegiul National M. Viteazul

32264453_1730795133654647_3139725126073843712_n

Lista echipelor inscrise in competitia Metigla 2018.
goo.gl/kMeLQM
Peste 1200 de copii si tineri din cele 35 de scoli partenere sunt pregatiti sa inceapa meciurile in etapa pe scoala. Pentru detalii despre desfasurarea meciurilor va rugam sa contactati profesorul coordonator si voluntarii asociatiei din scoala voastra. Mult succes !

DSC00153

Tu de cand nu ai mai batut mingea?

 

Începând cu data de 1 mai echipele care doresc să participe se pot înscire la mult așteptata competiție de baschet interșcolar Cupa Metigla, ediția 2018, 4-9 iunie 2018.

Detalii despre organizare si regulamentul competiției se găsesc la www.youthhubsportevents.eu  si pe  www.facebook.com/cupametigla.

Înscrierile se pot face până la 1 iunie 2018, accesând www.youthhubsportevents.eu🏀 

 

Lista scolilor participante la Cupa Metigla 2018:
Colegiul National M. Viteazul Ploiesti, Colegiul National Al.I. Cuza Ploiesti, Colegiul National I.L.Caragiale Ploiesti, Colegiul National N. Stanescu Ploiesti,Colegiul National Jean Monnet Ploiesti,Colegiul National M. Cantacuziono Sinaia, Liceul Tehnologic Administrativ si de Servicii „Victor Slavescu”,
Colegiul Tehnnic Elie Radu Ploiesti, Liceul Tehnologic ” 1 Mai” Ploiesti, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” Mizil,Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Municipiul Campina,Colegiul National „Ienachita Vacarescu” Targoviste,Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza,Liceul Mihail Saulescu Predeal,Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Buzau,
Sc. Gimnaziala Sf. Nicolae Mizil, .Sc. Gimnaziala Nicolae Iorga Ploiesti, Sc Gimnaziala Grigore Moisil, Sc Gimnaziala Elena Doamna,Școala Gimnazială ”Radu Stanian” Ploiești;Scoala Gimnaziala „H.M.Berthelot” Ploiesti, Scoala Gimnaziala „Ion Campineanu” Campina, Scoala Gimnaziala Varbila,Scoala Gimanziala Comuna Plopu, Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu”, Comuna Ceptura, Scoala Gimnaziala „Canuta Ionescu” Urlati, Școala Gimnazială Comuna FilipestI de Tirg
Școala Gimnazială Nr.1,Orașul Mizi, Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” Ploieşti ,Scoala Gimnaziala ” Inv. Radu Ion”, sat Vadu-Parului, Sc. Gimanaziala Mihai Voda Pleasa, Şcoala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache” Ploieşti, Scoala Gimnaziala ”Ion Ionescu”,Comuna Valea Calugareasca, Scoala Gimnaziala” I.H.Radulescu” Urziceni, Scoala Gimnaziala Nr. 46 Bucuresti

Afis_2018 (1)

Echipa care poate raspunde la intrebarile voastre referitoare la regulament, inscriere si desfasurarea meciurilor: Constantin Dan, prof .Chirica Claudiu, Antonia Rotaru, Catalina Cătă ProcopieIoana Goroneanu, Bobeica Stefan Bobeica. Nu ezita, hai cu noi sa bati mingea!

_RCN5374

🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀
Prelungim inscrierea scolilor la Cupa Metigla!

Programul campionatului de baschet interscolar „Cupa Metigla”, ediția 2018:
🏆🏆🏀🏀🏅🏅🎉
* 1 februarie – 01 martie
inscrierea in competitie a scolilor, a celor care au nevoie de panouri de baschet sau care nu au mai participat in competitie;

* 1 – 31 mai
inscrierea echipelor din scolie participante;

* 4-9 iunie
meciurile locale, semifinala, finala.

_RCN6063

Coilprofil si Asociatia Un Strop de Fericire incurajeaza tinerii sa faca miscare si invita scolile sa se inscrie la a patra editie a turneului de baschet interscolar Cupa Metigla.

Anul acesta competitia se adreseaza scolilor din judetul Prahova si judetele invecinate – Dambovita, Brasov, Buzau, Bucuresti. Ca si in anii trecuti, scolile participante la competitie vor fi dotate cu panouri de baschet si echipament sportiv.

Scolile interesate sa intre in competite sunt rugate sa trimita un e-mail pe adresa asocstropdefericire@gmail.com prin care sa motiveze dorinta de participare la acest turneu de baschet si nevoia lor de echipament.

E-mailul trebuie sa contina urmatoarele informatii:

  1. Scoala – nume, adresa, telefon si persoana de contact;
  2. Persoana de contact – profesor sport responsabil de proiect;
  3. Numar de elevi care invata in scoala;
  4. Activitati sportive, participari la competitii de baschet si nu numai;
  5. Probleme intampinate in derularea activitatii sportive, lipsuri daca sunt (2-3 fotografii din care sa reiasa situatia actuala a panourilor de baschet);
  6. Cu cate echipe ar putea participa scoala la competitia de baschet (minimul necesar este de 3 echipe de gimanziu si/sau liceu, numarul maxim va trebui specificat de dumneavoastra).

Data limita de inscriere a scolilor in competitie si de trimitere a emailului, pentru a putea beneficia de dotare cu echipament, este 15 februarie 2018.

 

Campionatul de baschet interscolar Cupa Metigla se va organiza in perioda 4-9 iunie 2018. Primele 3 zile ale acestei perioade vor fi destinate meciurilor din scoli; fiecare scoala va organiza meciuri intre echipele inscrise si isi va desemna echipa care ii va reprezenta in semifinala.

 

Peste 70 de panouri de baschet au fost amplasate in scolile din judetul Prahova incepand cu toamna anului 2015, in cadrul campionatului de baschet interscolar “Cupa Metigla”. Un numar de 22 de scoli si mai multe cluburi sportive au beneficat, prin acest proiect, de material sportiv necesar desfasurarii activitatii sportive.

Conditiile de joc oferite, premiile si organizarea pe masura au atras peste 2000 de tineri jucatori de baschet in cadrul celor trei competitii anterioare.