YOUNGpreneur: program de educație antreprenorială

YOUNGpreneur: program de educație antreprenorială

Asociația „Un Strop de Fericire” (AUSF) organizează primul program de educație antreprenorială pentru tineri antreprenori

Cui se adresează

YoungPreneur se adresează tinerilor care au început o afacere sau au idei concrete şi determinare de a le pune în practică, fiind interesați să îşi dezvolte atât afacerea cât şi abilități şi cunoştințe care să îi ducă spre succes.

Ce oferă YoungPreneur                      

Prin proiectul YoungPreneur, am construit pentru tineri un cadru de învățare practică, bazat pe expertiza unor persoane conectate la problemele şi abordările actuale cu care se confruntă mediul de afaceri.

De asemenea, programul este inspirat de modele europene de învățare practică, aprofundate de AUSF prin parteneriatele cu organizații de tineret şi instituții de învățământ din țările nordice, ca cel al academiei de antrepernoriat din Finlanda, TimiAcatemia.

Astfel, YoungPreneur aduce 2 elemente care fac diferența în beneficiul tinerilor antreprenori. Unul ar fi mentorii pe care i-am adus alături de noi, antreprenori cu experiență, care au crescut afaceri de la zero şi le-au adus în frunte în segmentele lor de business, precum şi lideri de companii cu competențe dovedite în management, strategie, finanțele afacerii, vânzări, marketing şi alte domenii cheie pentru o afacere de succes.

Al doilea element îl reprezintă abordarea lucrului cu tinerii, bazată pe interactivitate, analiza unor cazuri şi situații practice, suport continuu în construirea de către fiecare participant a unui plan de afaceri concret şi realist.

Nu în ultimul rând, în cadrul acestui program tinerii vor avea contact cu potențiali investitori interesați să finanțeze, business angels, iar cel mai bun plan de afaceri va fi premiat şi susținut financiar pentru implementare.

Cum se desfăşoară

Programul se va desfăşura în sistem hibrid, prin întâlniri fizice dar şi online, atâta timp cât condițiile sanitare vor impune aceast lucru. Se vor alterna activitățile interactive susținute de mentori şi experți business, cu orele de mentorat în care tinerii vor avea ocazia să beneficieze de îndrumarea acestora, pentru dezvoltarea propriului plan de afaceri. Săptămânal, programul va include ore de lucru în echipă şi cu comunitatea YoungPreneur a AUSF.

Programul durează 3 luni, transferul de cunoştințe prin activitățile susţinute de mentori se va desfăşura de 2 ori pe săptămână, restul timpului fiind dedicat lucrului în echipă sau sedințelor de îndrumare pentru dezvoltarea planului de afaceri.

La finalul programului, tinerii vor susține propriul plan de afaceri în fața unui juriu cu expertiză în afaceri, urmând a se premia cel mai bun plan de afaceri.

Înscrierile se vor face completând formularul de înscriere disponibil aici.

Criteriile principale de selecţie în program sunt inovația şi fezabiliatea ideii, precum şi determinarea pentru dezvoltare personală şi construirea propriei afaceri.

Ce ne diferențiază de alte programe similare?

  • Experiența de aproape 10 ani în lucrul cu tinerii şi conectarea la nevoile lor;
  • Conexiunea cu spațiul multicultural European, bazată pe cunoaşterea în profunzime a unor modele similare de educație pentru tineri;
  • Cei 7 ani în care am organizat Săptămâna Antreprenoriatului, un context practic de învățare a abilităților antreprenoriale pentru liceeni, prin care am cunoscut îndeaproape nevoile de educație antreprenorială şi preocupările tinerilor;
  • Conexiunea strânsă cu mediul de afaceri, bazată pe un parteneriat de tradiție. 

De ce YoungPreneur?

Cu ocazia desfăşurării celor 7 ediții ale programului de educație antreprenorială pentru liceeni, Săptămâna Antreprenoriatului, am identificat o creştere progresivă anuală a interesului tinerilor pentru a îmbrățişa calea antreprenoriatului, am evaluat multe idei de afaceri ambițioase, care, de la an la an, de la generație la generație s-au dovedit tot mai realiste, gata de implementat. La ediția din 2020, multe din ideile prezente la eveniment funcționau deja ca mici afaceri, conduse de tineri entuziaşti şi inteligenţi, dornici să îşi ia viața în propriile mâini, să-şi pună în aplicare visele şi planurile de viitor.

Iar pentru că entuziasmul şi inteligența sunt ingrediente de care are nevoie orice afacere, pentru a reuşi, noi venim cu sarea şi piperul acestei experiențe: competența, în care credem ca un veritabil diferențiator între victorie şi eşec.

Programul YoungPreneur este susţinut de compania METIGLA. Compania activează pe piața din România încă din anul 2000, având o unitate de producție în localitatea Ceptura, județul Prahova. Metigla produce sisteme complete pentru acoperiş şi hale metalice: țiglă metalică, tablă prefălțuită, sistem pluvial, tablă cutată, panouri termoizolante şi profile zincate, la cele mai înalte standarde europene de calitate. Produsele METIGLA sunt comercializate atât în țară, cât şi spre export, prin distribuitori şi constructori. Parteneriatul dintre Asociația Un Strop de Fericire şi Metigla este unul cu tradiție, compania fiind un exemplu de business bazat pe valori recognoscibile: calitate, încredere şi parteneriat. Pentru mai multe informații despre Metigla, accesați www.metigla.ro.

Asociația Un Strop de Fericire se află în anul 10 de activitate în slujba dezvoltării tinerilor, fie că vorbim de cei care trăiesc în zone defavorizate, cărora viața nu le-a oferit până acum prea multe şanse, sau de tinerii excepționali, plini de calități şi de dorința de a realiza cât mai mult, pentru ei şi comunitatea în care trăiesc.

În tot acest timp am derulat nenumărate proiecte, din care majoritatea cu frecvenţă anuală:

Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni, 7 ediții, începând cu 2014, care învață sute de tineri să adopte o atitudine şi o gândire antreprenorială, le dezvoltă abilitățile necesare şi îi conectează cu mediul de afaceri local.  

O Nouă Şansă, un program care, încă din 2014 oferă sutelor de copii din mediul defavorizat sprijin la teme sau activități educaționale diverse, cu scopul de a creşte interesul pentru educație, a rezultatelor şcolare şi implicit a şanselor de integrare într-o viață normală.

Youth Hub, din 2015, un program de învățare experențială, care conectează resurse locale şi internaționale cu obiectivul de a forma tinerilor liceeni competențele necesare pentru viață şi carieră.

Run for Future şi Cupa Metigla, evenimente sportive anuale, care îndrumă tinerii să adopte un stil de viață sănătos şi implicat, încă din 2014.

Activist Factory, activitate care a debutat în 2018, sub forma unui program de educație civică, care pregăteşte tinerii să devină cetățeni activi şi îi pune în dialog cu factorii de decizie locali şi naționali.

Coaching şi mentorat, prin activități ca Speed Coaching, Grow, Make It Fly, care au ca scop autodescoperirea eroilor din tineri şi orientarea acestora către dezvoltare personală şi carieră.

Pentru mai multe informații despre Asociația Un strop de Fericire şi proiectele acesteia vizitati website-ul asociației, precum şi paginile de Facebook şi Instagram.