Saptamana Antreprenoriatului, editia 6, 2019- educatie antreprenoriala pentru adolecenti

Saptamana Antreprenoriatului, editia 6, 2019- educatie antreprenoriala pentru adolecenti

Saptamana Antreprenoriatului 2019

Programul Saptamanii Antreprenoriatului 2019, editia cu numarul 6 
Evenimentul este realizat cu sprijinul special al BMW Proleasing Motors Grup, sponsor gold al evenimentului.
SIGLA PROLEASING
4 noiembrie, orele 16:00 -18:00 ,
Atelier „start plan de afaceri”, Centrul de tineret al Asoc. Un Stop de Fericire
trainer Daniela Manea, consultant Kredo Management,
 
5 noiembrie , orele 15:00-18:00,
Conferinta „Afaceri de Succes”, Sala Marea Unire, Palatul Culturii Ploiesti
Invitati:
Profesor Universitar Doctor Ovidiu Nicolescu, presedinte de Onoare al Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România ,
Alexandra State, antrepreneor AlpAccess, o companie care ofera servicii industriale, acces specializat alpinism utilitar. Coordonator organizare la Ciucas X3, cel mai mare concurs de alergare montana din Romania.
Lucian Gheorghe co – fondator al mai multor company cu capital strain si cu activitate pe piete din Europa – TMT Analysis, Soft Manager sau EVO GPS.
Ulla Luukas, Head Coach, profesor, al Universitatii de Antreprenoriat din Jyvaskyla,Finlanda Tiimi Academy.
Florin Duma – presedintele Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova.
 
6 noiembrie, orele 9:00- 17:00
Atelier „Teampreneur”, Centrul de Excelenta Parc Vest Ploiesti
Adresat liderilor din companiile partenere AUSF.
7 noiembrie, orele 16:00-20:00
Concurs de Idei de Afaceri, orele 16:00-20:00, Afi Ploiesti
Juriul este format din:
Lucian Alexe, director general si fondator Proleasing Grup
Cristian Matesel, director general Metigla
Duma Florin Presedintele Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova
Lucian Gheorghe, CTO, TMT Analsysis, co-fondator TMT Analysis.
8 noiembrie, orele 8:30 – 12:30,
vizite de studiu
 
Ne pregatim cu spor pentru editia cu numarul 6 a Saptamanii Antreprenoriatului marca Un Strop de Fericire!

Asociația „Un Strop de Fericire” organizează în perioada 4-8 noiembrie 2019, pentru al șaselea an consecutiv, Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni și studenți. Proiectul s-a născut din nevoia de a oferi oportunități de educație practică pe care liceenii și studenții nu le au în cadrul sistemului de învățământ. Prin urmare, aceasta pune la dispoziția tinerilor ateliere de lucru cu specialiști, vizite de studiu, o conferință inspiraționala și mult așteptatul concurs de idei de afaceri.
Obiectivul nostru este acela de a oferi tinerilor oportunități practice de învățare, construind, totodată, o punte de colaborare între tineri și companii.

Pe parcursul săptămânii, tinerii vor beneficia de experiența mai multor experți în domeniul antreprenoriatului.

Suntem bucuroși să anunțăm prezența Ullei Luukas, Head Coach Master Team Coach, Team Synergy Practitioner și leader al multipremiatei Tiimiakatemia, Academia de antreprenoriat din Finlanda care a inovat conceptul de pregătire în domeniul antreprenorial.

Un alt invitat important care onoreaza evenimentul nostru, este Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, presedinte de Onoare al Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, care pe 5 noiembrie, la Conferinta” Povesti de sucees”, va inspira tinerii adolescenti prezenti cu modele din lumea reala de afaceri.
Vedeta, ca întotdeauna, se anunță a fi concursul de idei de afaceri, găzduit ,și de această dată, de AFI Ploiești, in data de 7 noiembrie 2019.
Tinerii creativi și cu idei pe măsură, cu sau fără cunoștințe teoretice despre antreprenoriat, sunt invitați să își facă echipa și să se înscrie la concurs.
Juriul premiază inovația, planul de afaceri bazat pe calcule simple, de baza, indicate prin formularul de înscriere, discursul de vânzări și creativitatea în reprezentarea standului.
Echipele câștigătoare beneficiază de internshipuri pe timpul vacanței de vară în cadrul companiilor partenere, cât și de o experiență inedită, o vizită la Academia Titi Aur, un model inovativ de afacere și o experiență obligatorie pentru orice conducător auto responsabil.
Două dintre multipremiatele echipe de robotică ale liceenilor din Ploiești, pe lângă alte 25 de echipe formate din elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazu și-au anunțat deja participarea la concurs. Înscrierile continuă până pe data de 1 noiembrie 2019 și se realizează online pe pagina http://www.stropdefericire.ro/saptamana-antreprenoriatului…/.
La evenimente participă tineri din comunitatea ploieșteană, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, sub coordonarea prof. Ranenfir Alina, fiind printre inițiatorii și susținătorii ideii. Mai multe companii și instituții din mediul de afaceri local își pun la dispoziție resursele pentru a face posibil acest eveniment la care vor fi prezenți peste 500 de tineri.
Prin implicarea în proiect, Asociația “Un strop de fericire” își propune ca, prin intermediul Centrului de Tineret, să ofere tinerilor acces la o arie cât mai largă de oportunități de educație practică și de dezvoltare a competențelor de bază, în conformitate cu cerințelor pieței muncii actuale.
Detalii despre proiectele asociației sunt disponibile pe www.unstropdefericire.ro, sau pe canalele sociale Facebook, LinkedIn şi YouTube.

 

Inscrie-te aici:
4 noiembrie, orele 16 -18 , Atelier „start plan de afaceri”, Centrul de tineret al Asoc. Un Stop de Fericire  http://bit.do/fcytm
5 noiembrie , orele 15-18, Conferinta „Afaceri de Succes”, Sala Marea Unire, Palatul Culturii Ploiesti http://bit.do/fcypt
6 noiembrie, orele 9:00- 17:00- Atelier „Teampreneur”, Centrul de Excelenta Parc Vest Ploiesti http://bit.do/fcxYP
7 noiembrie – Concurs de Idei de Afaceri, orele 16:00-20:00, Afi Ploiesti
http://bit.do/fcQvM
8 noiembrie – vizite de studiu , orele 8:30 – 12:30, http://bit.do/fc2nx
Asociatia “Un strop de fericire” se implica in acest proiect pentru ca prin centrul ei de tineret isi propune sa ofere tinerilor o diversitate de oportuntati de educatie practica si de dezvoltare a competentelor de baza .
 
Evenimentul este organizat cu spijinul Proleasing Grup, Metigla, Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, AFI Ploiesti, TMT Analysis , Kredo , AlpAcces, Cons. Judetean Prahova, Colegiul  National Mihai Viteazul din Ploiesti.

Program Conferinta „Povesti de Succes”,
05 noiembrie, orele 15:00-18:00, Sala Marea Unire, Palatul Culturii din Ploiesti

Alexandra State, managing partner la Alpaccess, o companie care ofera servicii de alpinism utilitar si industrial; fondator al concursului de alergare montana Ciucas X3
Lucian Gheorghe,  CTO, TMT Analsysis, co-fondator al mai multor companii si cu activitate globala – TMT Analysis, SoftManager, EVO GPS, Voicemarket
Ulla Luukas, professor(coach) al Universitatii de Antreprenoriat din Jyvaskyla, Finlanda si head coach al Tiimi Academy (www.tiimiakatemia.fi/fi/)
Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, presedinte de Onoare al Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România
Duma Florin, presedinte la Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova
Inscrieri pe http://bit.do/fcypt

DSC_0647

Tema evenimentului este formarea competentelor antreprenoriale ca o cale de urmat in viata si are scopul de a inspira tinerii de liceu sau studenti prin prezentarea a diverse povesti de success si modele din lumea reala de afaceri.

 Concurs de idei de afaceri
 CONCURS IDEI DE AFACERI site

Scaneaza codul si inscrie-te la concursul de dei de afaceri!
Ca in fiecare an juriul concursului va premia:
– inovatia,
– cel mai relevant stand,
– cel mai bun plan de afaceri,
– cel mai bun discurs de vanzari.

Cele mai bune idei vor avea sansa sa beneficieze de internship in companiile din mediul de afaceri local cat și de o experiență inedită, o vizită la Academia Titi Aur, un model inovativ de afacere și o experiență obligatorie pentru orice conducător auto responsabil.

Juriul este format din

Lucian Alexe, director general si fondator Proleasing Grup

Cristian Matesel, director general Metigla

Duma Florin Presedintele Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova

Lucian Gheorghe,  CTO, TMT Analsysis, co-fondator  TMT Analysis.

 

Atelierul „teampreneur” cu TiimiAcatemia Finlanda , 06 noiembrie 2019

Un workshop de o zi pentru leaderi, coaches , mentori din cadrul formal sau informal, companii sau orice alte medii de invatare si perfectionare. Obiectivul – capacitarea echipei pentru cele mai bune rezultate , „teamprenership „, cu Ulla Luukas, Head Coach Master Team Coach, Team Synergy Practitioner si leader al multipremiatei Tiimiakatemia din Finlanda (www.tiimiakatemia.fi/fi/

0001