Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni

Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni

Antreprenoriat pentru liceeni

 

Asociația „Un Strop de Fericire” a organizat în perioada 16-22 noiembrie 2020, pentru al saptelea an consecutiv, Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni.
Ca in fiecare an, scopul proiectului a fost de a pune la dispozitia tinerilor cunostinte si un cadru nonformal de invatare despre antreprenoriat.
Prin activitati diferite pe teme de antreprenoriat si intalniri cu antreprenori, tinerii au avut ocazia sa dobandeasca pe langa cunostintele si gandire antreprenoriala, abilitati de lucru in echipa, gandire creativa si axata pe rezolvarea problemelor, ablilitati digitale, de comunicare, toate utile pe piata globala a muncii. La proiect au participat aproximativ 300 de adolescenti din comunitatea ploiesteana.
In spiritul aceleiasi metode, al invatarii experentiale, activitatile au fost organizate si facilitate de tinerii membri ai Asociatiei Un Strop de Fericire, si ei tot elevi de liceu. Coordonarea acestora a fost facuta de mentori, persoane cu experienta in domeniul antreprenoriatului si educatiei pentru tineri.

Programul de activitati

Activitatile s-au desfasurat pe parcursul intregii saptamani doar in online si au inclus:
• un concurs de verificare a cunostintelor antreprenoriale,
• mentorat adresat participantilor la Concursul de Idei de Afaceri in vederea pregatirii planului pentru concurs,
• o vizita de studiu a unei fabrici partenere, Metigla, printr-un tur virtual condus de invitatul special Alexandra Manolache, Marketing Manager Metigla,
• Concursul de Idei de Afaceri pentru liceeni,
• o „bibloteca vie”, intalnire cu tineri antreprenori.

Concursul de Idei de Afaceri

Echipele prezente la Concursul de Idei de Afaceri au prezentat idei relevante pentru interesele actuale ale tinerilor, o scoala moderna, solutii pentru dezvoltarea personala si orientarea vocationala, aplicatii pentru pregatirea examenelor finale sau desfasurarea activitatilor scolare in online, o revista online – o afacere sociala care foloseste profitul in beneficiul dezvoltarii comunitatii.
Lista afacerilor prezentate
Life Ser, o aplicatie destinata orientarii in cariera
How To, un soft cu scop informativ ce minimizează timpul acordat găsirii de informații în cazul demarării unui proiect de orice fel
Haine cu Amprentă, servicii de design personalizat pe obiecte vestimentare
STEM Hub, o afacere sociala , revista virtuală lunara STEM, redactată în limba engleză, publicată pe platforma Flipsnack
Mastertech Holoteach, activitati de servicii suport pentru invatamant
Booked , Filia Club de lectura online , club de lectura online
Școala “Pe Bune”, servicii culturale și educaționale
SC „Cofetaria Ta”, cofetarie
Invata Eficient, o platforma de meditatii pentru Bacalaureat
Evenimentul s-a caracterizat prin implicare, entuziasm si tensiune, ca la orice concurs important, o participare masiva, 100 de participanti, si o emotie pe masura.
Juriul concursului a fost format din: Cristian Matasel – Director General Metigla, Bogdan Sarivan – Director de Vanzari Metigla, Marius Tapu – Managing Partner Artsani & Class Beton, Liviu Mistodinis – Business Consultant Laroche Vert.
Juriul a decis acordarea urmatoarelor premii:
• inovatia, echipa Life Ser
• planul de afaceri si de popularitate, echipa „Cofetaria ta”
• prezentarea de marketing, echipa Stem Hub
• discursul de vanzari, echipa „Scoala pe bune”
„Premiul” tuturor participantilor este unul special, pe langa experienta concursului, toti participantii vor putea participa la un intership in companii partenere asociatiei in vacanta de vara.

 128025866_3422083697909162_7758834023462268610_o

Human Library

Saptamana antreprenoriatului s-a incheiat sambata, 21 noiembrie 2020, cu o bibloteca vie in care „cartile” au fost tineri antreprenori. Acestia au vorbit cu sinceritate despre povestile lor, despre greutatile si satisfactiile vietii de antreprenor, despre „calatorie” dar si resursele necesare ei.
Invitati au fost:
Georgiana Iordache, antreprenor in industria modei;
Marius Morra, CEO & Co-founder la LDV Crypto Exchange
Vlad Macelaru,CEO & Co-Founder at ClarK
Loredana Chelba- Owner/General Manager la Adboutique
Cristian Diaconescu, Co-owner, Creative Director Sand Sailor Studio
Evenimentul a fost inregistrat in miscarea globala Global Entrepreneurship Week 2020, initiativa care incurajeaza dezvoltarea contextului antreprenorial la nivelul economiei globale.
Partener la eveniment a fost Colegiul Național „Mihai Viteazul”, sub coordonarea prof. Alina Ranenfir.
Organizarea evenimentului a fost realizata cu ajutorul Metigla, companie care spijina educatia si excelenta tinerilor si cu ajutorul careia asociatia face posibila existenta centrului de tineret.
Alte companii care au sprijinit organizarea evenimentului: Proleasing Grup , Artsani, Class Beton, Laroche Vert.
Prin implicarea în proiect, Asociația “Un strop de fericire” își propune să ofere tinerilor acces la o arie cât mai largă de oportunități de educație practică și de dezvoltare a competențelor de bază.
Detalii despre proiectele asociației sunt disponibile pe www.unstropdefericire.ro, sau pe canalele sociale Facebook, LinkedIn şi YouTube.