Youth Hub AUSF

centru de tineret

Centrul de tineret Youth Hub AUSF

Activitatile si proiectele realizate de tineri se desfasoara in centrul de tineret al asociatiei, Youth Hub AUSF. Acesta pune la dispozitie un spatiu de lucru dedicat si amenajat corespunzator, resurse de invatare, conexiune cu institutii si companii din comunitate. Aici, pe tot parcursul anului, 200 de voluntari activi, membri ai Asoc. Un Strop de Fericire, isi desfasoara activitatea, construiesc prietenii, invata unul de la altul, de la profesionisti din domenii diverse, din puterea exmplului, cea mai mare lectie venind din actiunile pe care le intreprind in acest cadru organizat in care greseala sau imperfectiunea este metoda de invatare.

Echipa

Centrul este administrat de tineri, pe aceasta cale acestia exersandu-si abilitatile si acumuland o experienta specifica in departamete ca social, educatie civica, educatie de mediu, comunicare, marketing, team building si proiecte internationale.

Copy of ECHIPA DE CONDUCERE S YOUTH HUB ASOC. UN STROP DE FERICIRE (1)

Programe

In cadrul Youth Hub AUSF, tinerii beneficiaza de programe speciale de autocunoastere si planificare a dezvoltarii in plan personal si cariera, de mentorat in realizarea obiectivelor.

Procesul lor de evolutie se desfasoara in 3 mari etape:

 1. cunoastere;
 2. lucru in proiectele existente;
 3. coordonare si dezvoltare a unor noi proiecte.

 

Evolutia personala este recunoscuta prin intermediul Certificatului de voluntar, un document care relateaza pe larg procesul individual de dezvoltare personala, descrie abilitatile dezvoltate. Cele 8 competente esentiale dezvoltate pe parcursul perioadei de activare in AUSF sunt recunoscute de universitati si angajatori. Competentele dezvoltate sunt corelate cu recomandarile Uniunii Europene si sunt:

 1. Lingvistice, in limba materna
 2. Lingvistice, in limba straina
 3. Matematice
 4. Stiintifice si tehnologice
 5. De a invata sa inveti
 6. Civice, interpersonale, interculturale si sociale
 7. Antreprenoriale
 8. De exprimare culturala

Descriere competente

Numele Youth Hub-ului a ajuns in luna iulie 2015 pe Kilimanjaro, la 5895m, cu ajutorul unor tineri care au dorit astfel să atragă atenția comunității asupra nevoii de a crea tinerilor un spatiu special destinat dezvoltarii lor personale.

 

In fiecare an, AUSF multumeste si felicita public tinerii membri, impreuna cu institutiile si companiile partenere in proiecte, in Gala Volunatrului AUSF. Este momentul in care povestim despre proiectele noastre si o ocazie ca cei care vor sa devina membri sa afle mai multe despre obiectivul si activitatea organizatiei. De asemenea, in fiecare an organizam mai multe activitati prin care consolidam cumunitatea tinerilor din Youth Hub, ca activitatile saptamanale de board gaming, actvitati tematice in aer liber, petrecerea de sfarsit de an.

Articole Youth Hub AUSF