Activism Civic

activist factory 

 

Departamentul de activism civic a aparut ca rezultat al unui proiect international care a avut ca scop sa stimuleze activismul civic in randul tinerilor. European Activist Factory, a fost un proiect finantat de Consiliul Europei si Fundația Europeana pentru Tineret, fiind implementat in anul 2019 de Shokkin Group International, în parteneriat cu Asociația “Un strop de fericire”. Prin acest proiect cativa reprezentanti ai AUSF au fost instruiti pe tema cetateniei active, invatand modalitati prin care pot desfasura astfel de campanii in comunitate.

La nivel local, AUSF, prin echipa de tineri implicati in proiect, a ales sa organizeze campania “Our votes matter!”, cu scopul de a informa tinerii cu varstele intre 16-25 de ani despre importanta votului in alegerile europarlamentare din 23-26 mai 2019.

In urma derularii acestui proiect si a interesului manifestat de tineri pentru acest subiect, AUSF a decis sa infiinteze un departament permanent de Activism Civic, care sa ofere suport tinerilor din scolile prahovene despre cum se pot informa si implica.

 

Articole Activism Civic