CONCURS DE VORBIT ÎN PUBLIC PENTRU LICEENI

CONCURS DE VORBIT ÎN PUBLIC PENTRU LICEENI

CONCURS DE VORBIT ÎN PUBLIC PENTRU LICEENI

 

Ediția 2, 2023, 02 martie 2023, ora 16, Sala Marea Unire, Palatul Culturii din Ploiești

 

Organizat la Ploiești, pentru al doilea an consecutiv, concursul de vorbit în public marca Asociația Un Strop de Fericire este un eveniment educațional inițiat și organizat de liceenii din programul Școală Pentru Viață. Este adresat tinerilor de vârsta lor, celor care doresc să iasă din zona de confort și să depășească teama de a ține un discurs în fața unui public real și a unui juriu de profesioniști.

Concursul se va desfășura joi, 02 martie 2023, la Ploiești, în Sala Marea Unire a Palatului Culturii, între orele 16.00 – 19.00.

La concurs pot participa maxim 15 echipe, elevi de liceu, fiecare echipă putând fi formată din maxim 3 persoane. Aceștia vor susține discursurile celor 2 probe de concurs, conform regulamentului indicat (http://bit.ly/3kpdAA7).

 

Juriul concursului

Juriul va fi format din:

  • Alexandra Sin, specialist în resurse umane în compania Wipro;
  • Claudius Dociu, ziarist și specialist în comunicare, fondator Dada Media Consulting;
  • John Cristea, jurnalist, fondator „Generația lui John”;
  • Cătălin-Stelian Nițoi, specialist în resurse umane în compania Kraftanlagen Energies & Services;
  • Darmina Chirvasa, manager program Leaders Explore, Fundația Leaders.

 

Concursul își propune să ofere liceenilor un context în care aceștia își pot perfecționa abilitățile de vorbit în public, pot obține feedback de la persoane experimentate, din mediul de afaceri local, pot lucra în echipă cu alți colegi mai putin inițiați sau mai puțin curajoși în arta vorbitului în public. Deasemenea,  ofera un model publicului format tot din liceeni dornici să experimenteze în viitor acest concurs.

Pe langă premiile oferite de juriu, tinerii prezenți în sală vor avea ocazia sa se implice în examinarea discursurilor pe baza criteriilor oferite de organizator, avand șansa să decidă premiul publicului.

Organizatori

Evenimentul este realizat de Asociația Un Strop de Fericire prin programul Școală Pentru Viață și susținut de compania Metigla, sponsor strategic al asociației. Școala Pentru Viață este un program de educație complementară curriculei școlare, adresat liceenilor, prin care aceștia își lărgesc orizontul de cunoștințe, își dezvoltă competențele prin activități practice, devin responsabili, activi și implicați, sporindu-și astfel șansele de angajare.

Companii partenere: Consiliul Județean Prahova, Dada Media Consulting, Generația Lui John, Fundația Leaders, Kraftanlagen Energies & Services, Wipro, ,Afi Ploiești, Le Bon Bon, Mado, Noodle Pack.