Educatie Digitala

code to help

Code to Help este un concurs de programare și tehnologie adresat liceenilor în cadrul inițiativei Europe Code Week, sprijinită de Comisia Europeană. Evenimentul are ca obiectiv crearea de solutii inovative care, prin intermediul tehnologiei, sa ajute persoanele din categorii defavorizate, persoanele cu dizabilitati. Cele mai bune echipe beneficiaza de sprijin in dezvoltarea si implementarea ideilor propuse in proiect.

Proiectul beneficiaza de suportul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/  susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Asociatia “Un strop de fericire” se implica in acest proiect din anul 2018, pentru ca prin centrul ei de tineret isi propune sa ofere tinerilor o diversitate de oportuntati de educatie practica, dezvoltarea competentelor digitale, a competentelor de baza ale secolului 21.

 

Articole Educatie Digitala