O noua sansa – O altfel de scoala

proiect social

Obiectivul acestui proiect este sa ofere copiilor si tinerilor din centre sociale sprijin in pregatirea scolara, sa le creasca interesul si motivatia pentru frecventarea si terminarea scolii, pentru a se pregati pentru o meserie, sa sprijine astfel integrarea lor sociala.

Acest proiect a inceput in anul 2014 si se desfasora in prezent in mai multe centre – Centrul pentru copii cu handicap Sf. Andrei, O.U. Concordia – centrul de zi Casa Cristina, centrul rezidential Casa Austria, centrul de zi Casa Alexandra, centrul rezidential Casa Eva, Centrul de zi Alexandru, care ofera sprijin persoanelor cu handicap, Biblioteca Nicolae Iorga.

Tematica atelierelor este diversa: ajutor la teme, bazele cunostintelor digitale, invatarea limbii engleze, invatarea limbi germane, matematica distractiva, stiintele pamantului, activitati de creatie, dansuri.

Metoda de lucru  folosita este metoda prin joc.

Pentru mulți dintre aceștia, este singura modalitate prin care au acces la astfel de servicii. În cuvintele părinților acestor copii: „…cursurile sunt minunate pentru copiii doritori să învețe, dar și o soluție pentru părinții care nu își permit să plătească asemenea cursuri”, „copilului meu îi plac cursurile susținute de dumneavoastră și, ca atare, vă mulțumim pentru ceea ce îl învățați. Sper să continue acest proiect educațional”.

De asemenea, in fiecare vara sunt organizate activitati distractive si recreative pentru voluntari sub numele de “Scoala de vara”.

 

Articole O noua sansa – O altfel de scoala