Săptămâna Antreprenoriatului Pentru Liceeni, ediția 9, 14-20 noiembrie 2022, Ploiești

Săptămâna Antreprenoriatului Pentru Liceeni, ediția 9, 14-20 noiembrie 2022, Ploiești

Asociația Un Strop de Fericire a organizat în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, 14-20 noiembrie 2022, Săptămâna Antreprenoriatului Pentru Liceeni, ediția 9.

 

Scopul proiectului a fost:

 

– să pună la dispoziția tinerilor, elevi de liceu, un cadru nonformal de învățare și de lucru în proiecte pe teme de antreprenoriat,

– să îi ajute să dobândească cunoștințe și o gândire antreprenorială,

– să îi ajute să dobândească abilități de lucru în echipă, gândire creativă, gândire critică și axată pe rezolvarea problemelor, abilități digitale și de comunicare

– să contribuie la pregătirea tinerilor pentru o piața globală a muncii.

Programul săptămânii a inclus următoarele activități:

16 noiembrie – Atelier Startup Express, ce înseamnă să fii antreprenor și cum se realizează un plan de afaceri, alături de Mihaela Bătrînu, consultant pentru afaceri;

17 noiembrie – Concurs de idei de afaceri pentru liceeni, prezentarea ideilor de afaceri în fața unui juriu format din antreprenori și specialiști în business;

18 noiembrie – Come visit my company, vizite de studiu in 2 companii, Metigla si Longline Specialty Coffee;

19 noiembrie – Human Library , întâlniri cu invitați din domeniul antreprenoriatului:

– Năstasoiu Steluța – District Manager Starbucks AFI Ploiesti
– Ramona Cristache – Director Agenție Agentia Generali Ploiesti
– Raneti Mihai – CEO și fondator CyberSwarm, Inc.

La concurs au participat aproximativ 300 de elevi de liceu din Ploiești, din Colegiul Național Mihai Viteazul, Colegiul National Al.I.Cuza, Colegiul Național Ion Luca Caragiale , Liceul Tehnologic UCECOM, Colegiul Național Cantacuzino din Sinaia.

Toate activitățile au contribuit la realizarea obiectivului propus, fie că a fost vorba de consolidarea ideii de afaceri și integrarea ei într-un plan rapid de afaceri, de cunoașterea unei companii, a modului cum se organizează, sau de cunoașterea unor informații utile pentru a face alegeri personale legate de viitoarea carieră.

 

 

 

Concurs de idei de afaceri pentru liceeni

Concursul de idei de afaceri pentru liceeni a încununat experiența săptămânii, 24 de echipe de liceeni prezentându-și ideile de afaceri in fața unui juriu de profesioniști, condus chiar de CEO-ul sponsorului principal, compania Metigla.

Ideile prezentate în concurs au fost cât se poate de creative si diverse, bazate pe nevoi reale, de la aplicații care să ajute la gestionarea timpul liber, solutii inovatoare pentru reciclare sau de folosire a energiei solare, la experiențe de petrecere a timpului liber, fittnees, educație sau servicii rent a car pentru tineri de 16 ani.

Participanții fiecărei echipe și-au prezentat planul de afaceri și discursul de vânzări în fața unui juriu de specialiști, câștigând astfel o perspectivă mai bună despre cum pot transforma ideea într-o afacere reală.

Juriul a fost condus de CEO-ul companiei Metigla, Cristian Mătășel. Lui i s-a alăturat Mihaela Bătrînu, consultant de afaceri si manager program Youngpreneur și Liviu Mistodinis, consultant de afaceri și cofondator al acestui concurs de idei de afaceri pentru liceeni.

Concurs de idei de afaceri pentru liceeni

Echipele câștigătoare la concurs

Inovație: VADA Enterprise, un concept inovativ de plată în supermarketuri

Colegiul Național N. Stanescu Ploiești – Sima Valentina-Ștefania, Ștefan Diana-Mihaela, Păun George Adrian, Albu Alexandru

Cel mai bun discurs: TEAMSIXTEEN, închirierea mașinilor specifice categoriei B1

Colegiul Național Cantacuzino Sinaia – Samson Alexia , Bacescu Dragos , Dascaleanu Bogdan, Bacescu Eduard

Plan de afaceri: Everlasting, aplicație de tip hartă

Colegiul National Nichita Stănescu Ploiești – Boșcu Daniel, Dinu Thea, Dumitru Teodora, Flintașu Bogdan

Concept de marketing: Drumul spre success, joc educațional de tip alegere multiplă,

Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești – Udroiu Teodora, Preda Bianca, Badea Theodor, Beleuz Andrei

Premiul de popularitate, bazat pe votul tuturor echipelor participante, a fost acordat echipei Visions Brew, pentru un concept de abonament lunar pentru iubitorii de lectură și ceai. Echipa aparține Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești și este formată din Ardeleanu Bianca Mihaela, Bega Ilinca, Bucur Mara, Manzala Ana Maria.

 

Compania Metigla a oferit premii câștigătorilor, constând în gadgeturi, și șansa de a beneficia în vacanța de vară de un internship, o vizită de studiu prelungită, în această companie.

Activitatea a fost realizata de Asociația Un strop de Fercire cu sprijinul partenerilor: Metigla, Afi Ploiești, Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești, profesor Ranenfir Alina. Activitatea este înscrisă în calendarul global al eveniementelor educaționale de antreprenoriat (www.genglobal.org/concurs-idei-de-afaceri-pentru-liceeni).

Asociația Un strop de Fericire este o organizație de tineret care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate.

Misiunea ei este să încurajeze dezvoltarea capacității tinerilor de a se implica în viața comunității. Cu ajutorul tinerilor care frecventează programele noastre, prin proiecte locale și internaționale, asociația sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat, organizează evenimente educaționale și sportive, campanii de activism civic și de mediu.

Prin mijloace practice și metode inovative de educație, permitem tinerilor să dobândească competențe esențiale, cunoștințe și abilități, care contribuie la dezvoltarea lor socio-educativă, încurajează participarea activă în societate și le îmbunătățește perspectivele de admitere la universitate și de angajare.

Atelier Startup Express cu Mihaela Bătrînu

Vizită de studiu la compania Metigla

Vizită de studiu la Longline Specialty Coffee

Human Library