Voluntariat

Voluntariatul, mijloc de schimbare în comunitate

Prin voluntariat contribuim la educatia si integrarea socială a tinerilor din categorii defavorizate, ajutam copiii și tinerii din centre sociale.

Credem ca voluntariatul este calea spre schimbare.

Viziunea noastra este ca „ prin educatie si implicare sa construim o viata mai buna”.

Valorile pe care ne bazam proiectele si actiunile noastre sunt: educatie, respect, egalitate de sanse, solidaritate si voluntariat.

ce-facem

Din 2012, sute de copii din mediul defavorizat au beneficiat de rezultatele proiectelor noastre, atât material cât și ca urmare a orelor de voluntariat. Proiectele noastre au fost prezente in centrele sociale administrate de Direcția de Protecție a Copilului Prahova, in localitățile Ploiești, Vălenii de Munte, Baicoi, Bușteni, dar si in jud. Botosani, la Trusesti si Pomarla. Prin parteneriatele cu organizatii neguvernamentale cu capital privat, am extins rezultatele proiectelor noastre, numărul copiilor beneficiari, lucrand cu casa Maria a Asociatiei  Ana si Copiii din Urlati,  Asociatia Pro Vita Valea Plopului, Centrul de zi al Fundatiei Bucuria Ajutorului Urlati, centrele Alexandra, Cristina, Eva, Austria ale Organizatiei Umanitare Concordia .

Cum ne-am implicat? 

Cu „Maini Indemantice”, la Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Maria” Valenii de Munte, in primavara anului 2015 am pus bazele unor ateliere pentru dezvoltarea abilităților practice și a spiritului antreprenorial pentru copii si tineri. Saptamanal, cu ajutorul unor instructori specializati, 100 de tineri au invatat sa lucreaze produse din lut, tip bricolaj, gemuri, dulceturi si prajituri. Proiectul a fost finantat de Fundatia Orange. Prin voluntariat, elevii de liceu din localitate au contribuit la implementarea proiectului.

ce-am-realizat3

Camera de terapie perceptiv – stimulativă pentru copiii cu ADHD

În Ploiești,ce-am-realizat5 la Complexul pentru Servicii Comunitare Sf. Andrei, in anul 2014 am amenajat o cameră pentru terapii perceptiv – stimulative adresata copiilor cu ADHD (agitație psihomotorie și deficit de atenție) și autism.  Camera a fost dotată cu echipamente speciale, care se bazează pe elementele terapiei Snoezelen. Aceasta terapie reduce impactul mediului asupra copilului, faciliteaza  atenția și concentrarea, stimulează participarea copilului la terapie, îmbunătăteste coordonarea și reduce stările de agitație psihomotorie. Pe langa copiii din acest centru, beneficiaza de acces la aceste terapii si copiii din comunitatea locala.

Locuri de joacă 

Pentru că ne dorim condiții mai bune de viață pentru toți copiii, am construit locuri de joacă la Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Maria” Vălenii de Munte și Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Bușteni.

IMG_2291

Club al Copiilor și activități tip Școală după Școală

La Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Busteni, locul unde copiii diagnosticati cu afectiuni pulmonare petrec internati mai multe saptamani sau luni din viata lor, am înființat un club al copiilor. Cu ajutorul comunitatii, l-am amenajat si dotat corespunzator. Pe baza nevoilor copiilor internati, am inițiat activitati tip „școală după școală”.  Astfel, acestia beneficiază zilnic de servicii educative si recreative, au acces la calculatoare, internet, biblioteca, jocuri diverse, pregatesc teme si participa la ateliere de creatie si activitati sportive.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul voluntarilor din mai multe institutii si companii. La lucrarile de amenajare au participat grupuri de elevi de la Liceul de Arta din Ploiesti si angajati ai companiei Orange Romania.

ce-am-realizat7

„O Nouă Șansă”  este unul din programele noastre de traditie derulat in centre sociale incepand cu anul 2014. Prin intermediul lui, oferim saptamanal ajutor la teme, ore de pregatire la disciplinele esențiale sau activitati recreative.

In anul 2019, aproximativ 200 de voluntari au donat un numar de 1000 de ore pe luna in acest proiect. Beneficiari au fost centre sociale si biblioteca oraseneasca N. Iorga Ploiesti – Centrul pentru copii cu handicap Sf. Andrei, O.U.Concordia , centrele sociale Cristina, Austria, Alexandra, Eva, Centrul de zi Alexandru, pentru pesoane cu handicap.

Detalii si in raportul nostru de activitate:

Lunar

iulie 2020

martie 2020februarie 2020 ; ianuarie 2020 ;

noiembrie 2019octombrie 2019septembrie 2019august 2019iulie 2019iunie 2019mai 2019aprilie 2019martie 2019februarie 2019ianuarie 2019 ;

Anual

an 2019;  an 2018an 2017  (ro);  an 2017 (english); an 2016(ro) an 2016( english); an 2015