YOUNGpreneur ofera tinerilor antreprenori o voce și posibilitatea de a-și dezvolta afacerile la care visează

YOUNGpreneur ofera tinerilor antreprenori o voce și posibilitatea de a-și dezvolta afacerile la care visează

YOUNGpreneur 2: Program susținut de Asociația Un strop de fericire, Ploiești

Când tinerii cu visurile și aspirațiile lor se întâlnesc cu antreprenorii și experiența obținem YOUNGpreneur: tineri în direcția antreprenoriatului, dar… mai ales a antreprenoriatului social, care schimbă vieți.

Dacă nu știai, YOUNGpreneur este un proiect educațional complex care se angajează în a oferi tinerilor antreprenori o voce și posibilitatea de a-și dezvolta afacerile la care visează. Aceștia primesc acces în mod gratuit într-un program derulat pe aproximativ 3 luni în care vor învăța prin exemple practice cum se înființează și dezvoltă o afacere încă de la stadiul de idee.

Mai mult decât atât, proiectul este susținut de antreprenori cu experiență și afaceri de succes care îi vor învăța cum să-și gestioneze bussines-ul, într-o serie de sesiuni de coaching și mentorat. Vor avea acces la cunoștințele pe care le-au acumulat de-a lungul zecilor de ani în domeniu și, încetul cu încetul, vor deprinde competențele antreprenoriale de care au nevoie pentru a avea succes în acest domeniu.

Proiectul le va deschide și perspectiva asupra eventualelor probleme cu care s-ar putea confrunta atunci când vine vorba despre dezvoltarea, gestionarea și scalarea propriei afaceri. Totul pentru a putea previziona și rezolva eventuale probleme pe care le pot întâmpina. Workshop-urile săptămânale, sesiunile individuale de mentorat și cele de grup le vor oferi extraordinara oportunitate de a-și perfecționa viziunile de viitor, de a-și seta obiectivele-cheie și de a vizualiza dinamica dezvoltării acestora.

 

Ca tânăr visător și ambițios în același timp

 

Dacă ai un plan de afaceri deja bine pus la punct, asta nu înseamnă că nu poți în continuare să-i aduci modificările de care are nevoie pentru a fi, într-adevăr, unul de succes. Este important să fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul afacerilor. La fel de important este ca întotdeauna să pui bazele unei relații cu alți antreprenori, iar proiectul YOUNGpreneur reprezintă nu doar locul unde poți intra în contact cu alte persoane ce-ți împărtășesc idealurile, ci și acela în care concurența se poate transforma în prietenie și colaborare.

Accesul la o comunitate care prezintă interese în domeniul afacerilor este vital pentru a-ți consolida obiectivele și idealurile. Într-o atmosferă propice dezvoltării tale, în care fiecare își împărtășește competențele și deprinderile, cu siguranță vei afla lucruri noi, vei face conexiuni și, astfel, vei reuși să-ți definești mult mai bine ideea de afacere.

 

De ce ai participa la un astfel de program?

 

Atunci când ai un start bun, ceea ce urmează devine doar un joc al cifrelor, motiv pentru care, de la bun început, trebuie să pui pilonii stabili a ceea ce dorești să construiești –  o afacere de succes care reprezintă nu doar rezultatul muncii tale, ci una în care mentori de calitate și-au investit propriile cunoștințe și experiențe pentru a șlefui „diamantul tău interior”.

Mai mult decât atât, dacă afacerea ta se află chiar în stadiul de dezvoltare, poți să-i analizezi dinamica bazându-te pe experiențele mentorilor noștri – ce nu merge bine și ce ar putea merge mai bine, unde greșești și unde ai putea interveni. Dar, mai ales, cum ai putea face astfel încât afacerea ta să-și atingă obiectivele de business. Dacă ideile tale sunt inovatoare, susținute și relevante, poți chiar să ne convingi mentorii să-ți devină parteneri de afaceri investind în creșterea și promovarea afacerii tale.

YOUNGpreneur își propune să susțină tinerii vizionari care doresc să-și dezvolte o afacere și, prin serviciile oferite și livrate, să consolideze bunăstarea lumii înconjurătoare. Știm, de altfel, cum se implică numeroasele companii în beneficiul comunității, de aceea avem certitudinea faptului că toți cei care participă la acest proiect sunt oameni empatici, buni, pentru care bunătatea este mult mai de interes decât cifrele de afaceri.

La noi vei găsi nu doar mediul de care ai nevoie pentru a-ți clarifica obiectivele și a-ți dezvolta planul și strategia de afaceri, ci și susținerea de care ai nevoie pentru a avea mai multă încredere în tine și pentru a excela în ceea ce faci.

Concurs la final de program

 

La sfârșitul perioadei de training, YOUNGpreneur organizează și un concurs pentru tinerii antreprenori înscriși cu propriul proiect. Se oferă drept premiu 1000 euro pentru cel mai bun, complex, structurat și susținut plan de afaceri prezentat. Știm câtă pasiune și muncă investesc antreprenorii în ideea de afaceri pentru care luptă, dar în aceeași măsură știm și că vrem să stimulăm creativitatea, intuiția și competitivitatea acestora. Totul pentru a-i pregăti și mai bine pentru o carieră de succes în domeniul antreprenoriatului.

Acest program tocmai a finalizat cea de-a doua ediție care s-a încheiat cu câștigătorii Carabas Ionut & Craciunescu Teodora care au o plantație de lavandă. Trainerii au căzut de acord că multe proiecte au fost foarte bune și le-a fost greu să decidă un singur câștigător deoarece în fond, cu toții au câștigat doar prin faptul că au dus cursul la un bun sfârșit.

Ediția 1 a programului s-a finalizat cu premierea antreprenorului Carmen Ioniță. Ideea sa de afaceri presupune realizarea unor jocuri educaționale care să încurajeze cunoașterea și învățarea într-o manieră atractivă și cât mai ușor de abordat, specifică nevoilor moderne de cunoaștere.

Proiectul YOUNGpreneur este mai mult decât o oportunitate de a-ți clarifica obiectivele, de a-ți augmenta planul, de a intui evoluția acestuia într-un domeniu aflat mereu în mișcare. Reprezintă posibilitatea de a învăța de la oameni cu experiență care au certitudinea modului în care rotițele acestui domeniu se mișcă. Nimic nu este mai de preț decât siguranța faptului că afacerea ta va reuși, în timp, să prospere și să-ți aducă rezultatele pe care le cauți.

De ce ar participa specialiștii drept mentori?

 

Mentorii noștri, oamenii care au inițiat și pus bazele unor bussiness-uri de succes, locale și internaționale, sunt pregătiți să-ți împărtășească din înțelepciunea și cunoștințele lor: totul fiindcă știu că nu este vorba despre concurență, ci despre dorința de a îmbunătăți calitatea vieții unei comunități.

Prin participarea la acest program nu numai că ajută la formarea generației viitoare de antreprenori și împreună pot construi un viitor mai luminos, cu oameni mai fericiți și comunități mai bine clădite, sudate, dar… Își vor testa abilitățile de mentori, public speakeri, traineri și vor învăța de la tineri plini de potențial și entuziasm că niciun vis nu este prea mare, nici de neatins.

Proiectul YOUNGpreneur este susținut de compania METIGLA.  Aceasta reprezintă un nume cu rezonanță pe piața din România încă de la înființare, din anul 2000. Are o unitate de producție în localitatea Ceptura, județul Prahova. Obiectul său de activitate îl reprezintă sistemele complete pentru acoperiş şi hale metalice: țiglă metalică, tablă cutată, sistem pluvial, tablă prefălțuită, profile zincate și panouri termoizolante la cele mai înalte standarde europene de calitate.

Produsele METIGLA sunt disponibile atât pentru clienți români, cât merg şi spre export, prin intermediul unei rețele sofisticate de distribuitori şi constructori. Pentru mai multe informații despre compania Metigla, accesați www.metigla.ro.

Concluzionând, YOUNGpreneur este un program care te ajută să faci mai ușor tranziția de la studenție sau mentalitatea de angajat la antreprenor, de la „să facă alții și să-mi dea” la „când nu îmi place ceva, schimb singur lumea”!

Oferă o șansă de șlefuire a abilităților și idealurilor pentru a trece de la visuri și vise pe pernă la realitatea zilei de mâine: o afacere înfloritoare care dă comunității ceva înapoi și ajută la bunăstarea generală.